shoppen bij

Online webshop testers

Fijne ervaring met Arganolie producten

Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende producten om je huid te verzorgen. Soms weet ik zelf niet eens meer wat ik nou wel en niet heb gebruikt door de jaren heen. Het lastigste is dan nog om te onthouden welke ik wel en welke ik niet fijn vond. Meestal ben ik wel opzoek naar natuurlijke crèmes. Deze zijn dan gemaakt met natuurlijke producten. Ook vind ik het fijn als er niet al te veel chemische producten zijn toegevoegd, ik heb het gevoel dat mijn huid hier wel eens van slag van raakt. Een van de producten die ik laatst heb ontdekt is shea butter. Toen ik in de winkel was, ging ik de shea butter kopen. Dit is een plantaardige boter dat bij kamertemperatuur vast is. Natuurlijk is het lastig om iets wat vast is uit te smeren. Maar het mooie van deze crème is dat het smeerbaar wordt op de huid. Shea butter wordt gemaakt van Arganolie hetgeen veel bijzondere eigenschappen heeft, bijvoorbeeld in gerechten! Zo kun je ook Arganolie culinair kopen voor een gezonde toevoeging aan veelzijdige recepten! 

De boom des levens

De boter is plantaardig omdat het wordt gewonnen uit de noten van een Afrikaanse boom. Dit zijn de vruchten van de vitellaria paradoxa. De boter heeft een hoog gehalte verzorgende eigenschappen, dit helpt om de huid te hydrateren of om de huid te verzorgen. Wanneer de boter gewonnen moet worden uit de vruchten, worden de noten opengebroken en gewassen. Vervolgens moeten de noten gedroogd worden, nadat ze droog zijn worden ze geplet. Door het pletten ontstaat een mengsel. Dit mengsel wordt verhit, hierdoor wordt het een soort vettige massa. Een vettige massa is natuurlijk nog niet de crème die ik zoek om op mijn huid te smeren. Er moet eerst nog water toegevoegd worden en goed gekneed worden. Dit zorgt ervoor dat er alleen pure shea butter overblijft. 

Vitamine

Dit is natuurlijk waar ik al die jaren naar opzoek was. Een natuurlijke crème die heel puur aanvoelt. Het voordeel van de pure shea in tegenstelling tot de producten die ik hiervoor heb gebruikt is dat er veel vitamine en essentiële vetzuren in zitten. Zelf wist ik dit eerst nog niet, maar nadat ik me had ingelezen kwam ik erachter dat er vitamine A, E en F in zit. Deze stoffen kunnen onder andere de elasticiteit van de huid bevorderen. Iets wat ik op mijn leeftijd wel heel fijn vind. Ook schijnt het dat shea butter al eeuwenlang gebruikt wordt in Afrika voor de dagelijkse verzorging van huid en haar. Dit bleef mij zo goed bij dat ik sindsdien wel kan onthouden dat ik dit product al wel gebruikt heb wanneer ik weer eens keuze stress bij de drogist heb. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 shoppen bij

Thema door Anders Norén